Blokvliegen (EVO)

BLOKVLIEGEN (EVO)


De Gooise heeft in 2017 een systeem van 'blokvliegen' geïntroduceerd voor een gedeelte van de Elementaire Vliegopleiding (EVO). Het gaat om het deel vanaf je eerste start tot je een aantal solostarts gemaakt hebt, dit beoordeling van de instructeurs. We delen de weekenddagen op in twee tijdsblokken: 

- 9u00 - (18u stoppen met vliegen) 19u00: zaterdagblok

- 9u00 - (18u stoppen met vliegen) 19u00: zondagblok

    Als nieuw lid / leerling schrijf je je online in voor één van deze blokken. Je komt dus wanneer het jou schikt. In elk blok kunnen zich maximaal zes leerlingen inschrijven. De leerlingen worden aan twee instructeurs gekoppeld, die tijdens dat blok volledig beschikbaar zijn voor deze leerlingen. Hierdoor kan optimale persoonlijke aandacht worden gegeven aan de nieuwe leerlingen. Vaak maak je je startjes met dezelfde instructeur.

    Wie ingeschreven staat voor het vliegen op zaterdag of zondag, meldt zich op 08.50 uur in ons clubhuis. Je helpt tijdens de hele dag ook mee op de startplaats met o.a. in- en uitruimen, vliegtuigen weghelpen, kabels uitrijden of tijd schrijven. Neem zeker ook je eigen lunch mee.


    De EVO-vluchten worden uitgevoerd met een van onze tweezitters die speciaal voor het EVO-blok wordt vrijgemaakt. De overige (gevorderde) leden vliegen met de overige clubvliegtuigen en de andere instructeur. Iedereen helpt elkaar.

    In de praktijk zijn er vaak enthousiastelingen die langer willen doorvliegen. Het is mogelijk om tot zonsondergang te vliegen. Als een groep ervoor kiest om dit te doen, ben je vrijgesteld van het inruimen 's avonds en kan je om 18u00 naar huis. Als iedereen om 18u00 stopt, dan dien je mee in te ruimen. Dit duurt ongeveer een uur. Bij het avondvliegen is er ook altijd een instructeur aanwezig.

    Voor solisten en brevethouders geldt het blokkensysteem niet. Dit wil zeggen dat je je niet op voorhand hoeft op te geven als je wil komen vliegen. Een vliegdag blijft wel altijd van 9u00 - 19u00. Je stroomt uit het EVO-blokkensysteem van zodra je een start heb gemaakt met de Junior. Je vliegt pas op de Junior als je minstens 5 solostarts met het lestoestel (DG1000) gemaakt hebt.