Blokvliegen (EVO)

BLOKVLIEGEN (EVO)

Vliegen leer je door het vaak te doen. Juist voor nieuwe leden is het van belang dat er structuur en regelmaat in de opleiding zit. Voor deze groep hebben we onlangs iets slims bedacht. De Gooise heeft in 2017 een systeem van 'blokvliegen' geïntroduceerd voor een gedeelte van de Elementaire Vliegopleiding (EVO). Het gaat om het deel vanaf je eerste start tot minimaal vijf solostarts op de DG-1000, dit beoordeling van de instructeurs. We delen de weekenddagen op in twee tijdsblokken: 

- 9u00 - (18u stoppen met vliegen) 19u00: zaterdagblok

- 9u00 - (18u stoppen met vliegen) 19u00: zondagblok

    Als nieuw lid / leerling schrijf je je online in voor één van deze blokken. Je komt dus wanneer het jou schikt. In elk blok kunnen zich maximaal zes leerlingen inschrijven. De leerlingen worden aan twee instructeurs gekoppeld, die tijdens dat blok volledig beschikbaar zijn voor deze leerlingen. Hierdoor kan optimale persoonlijke aandacht worden gegeven aan de nieuwe leerlingen. Vaak maak je je startjes met dezelfde instructeur.

    Wie ingeschreven staat voor het vliegen op zaterdag of zondag, meldt zich op 08.50 uur in ons clubhuis. Je helpt tijdens de hele dag ook mee op de startplaats met o.a. in- en uitruimen, vliegtuigen weghelpen, kabels uitrijden of tijd schrijven. Neem zeker ook je eigen lunch mee.


    De EVO-vluchten worden uitgevoerd met een van onze tweezitters die speciaal voor het EVO-blok wordt vrijgemaakt. De overige (gevorderde) leden vliegen met de overige clubvliegtuigen en de andere instructeur. Iedereen helpt elkaar.

    Voor solisten en brevethouders geldt het blokkensysteem niet. Dit wil zeggen dat je je niet op voorhand hoeft op te geven als je wil komen vliegen. Een vliegdag blijft wel altijd van 9u00 - 19u00.