Blokvliegen (EVO)

BLOKVLIEGEN (EVO)

Vliegen leer je door het vaak te doen. Juist voor nieuwe leden is het van belang dat er structuur en regelmaat in de opleiding zit. Voor deze groep hebben we onlangs iets slims bedacht. 

LET OP; de exacte tijden zijn nog indicatief. 


De Gooise heeft in 2017 een systeem van 'blokvliegen' geïntroduceerd voor een gedeelte van de Elementaire Vliegopleiding (EVO). Het gaat om het deel vanaf je eerste start tot minimaal vijf solostarts op de DG-1000, dit beoordeling van de instructeurs. We delen de weekenddagen op in twee tijdsblokken: 

  • 08:30 uur t/m 15:00 uur. (Vliegtijd: 10:00 uur t/m 14:00 uur)

  • 13:00 uur t/m 20:00 uur. (Vliegtijd: 14:00 uur t/m 18:00 uur) 

Als nieuw lid / leerling schrijf je je online in voor één van deze blokken. Je komt dus wanneer het jou schikt. In elk blok kunnen zich maximaal drie leerlingen inschrijven. Dit drietal wordt aan één instructeur gekoppeld, die tijdens dat blok volledig beschikbaar is voor deze drie leerlingen. Hierdoor kan optimale persoonlijke aandacht worden gegeven aan de nieuwe leerlingen. 

Wie ingeschreven staat voor het ochtendblok op zaterdag of zondag, meldt zich op 08.30 uur in ons clubhuis. Na de algemene briefing om 09.00 uur zal de EVO-instructeur zijn drie eigen leerlingen apart briefen op de vluchten die gemaakt zullen worden. Intussen zullen de vliegtuigen worden opgesteld op de startplaats en de eerste EVO-start wordt rond 10.00 gemaakt. Het ochtendblok eindigt om 14.00 uur, waarin de instructeur zijn leerlingen nog de-brieft en je nog kan helpen op de startplaats.


Sta je ingeschreven voor het middagblok, dan meld je je uiterlijk om 13.30 uur bij de middag-EVO-instructeur op de startplaats. Na de EVO-briefing wordt er tussen 14.00 en 18.00 uur gevlogen. Ook dit blok wordt afgesloten met een de-briefing. Na zessen kan er nog gevlogen worden indien daar voldoende animo voor is.

De EVO-vluchten worden uitgevoerd met een van onze tweezitters die speciaal voor het EVO-blok wordt vrijgemaakt. De overige (gevorderde) leden vliegen met de overige clubvliegtuigen en de andere instructeur.