Clubhuis en Hangaar

De Gooise Zweefvliegclub bezit twee gebouwen; een clubhuis en een hangaar met twee werkplaatsen.

Ons clubhuis 'De Invalshoek'

Elke vliegdag begint in ons clubhuis, genaamd 'De Invalshoek'. Hier genieten we van een pot verse koffie, terwijl er aandachtig wordt geluisterd naar de briefing door de instructeur. De bijzonderheden van de dag worden doorgesproken, de startvolgorde wordt bepaald en er wordt besloten welke vliegtuigen we meenemen naar de startplaats. Tevens beschikken we over een ruim terras aan de vliegveldkant, waarvandaan degenen die niet vliegen alle activiteiten op het vliegveld kunnen aanschouwen. 


Onze hangaar

Onze hangaar is recent geheel verbouwd en voldoet nu helemaal aan onze eisen. Het gebouw bestaat uit een grote ruimte waar alle zweefvliegtuigen en ons sleepvliegtuig in gemonteerde staat kunnen worden gestald en uit twee parallelle werkplaatsen. Eén voor alle zweefvliegtuigen en één voor ons rollend materieel (de lier, de startwagen en de Gators). In beide werkplaatsen is het 's winters een drukte van belang, wanneer de leden druk bezig zijn de gehele vloot weer in optimale conditie te brengen voor het komende vliegseizoen. 

hangar_winter.jpg
Onze hangaar

De Gooise wordt duurzaam!

In 2016 hebben we zonnepanelen op onze hangar geplaatst. Met de gegenereerde stroom laden we o.a. één van onze veldwagens op, waardoor we onze toch al milieuvriendelijke zweefvliegtuigen klimaatneutraal vanuit het veld kunnen terugslepen naar de startplaats. Bovendien hebben we onze oude V8-lier enige tijd geleden ingeruild voor een exemplaar op gas, waardoor we met recht kunnen zeggen dat zweefvliegen bij de Gooise een zeer milieuvriendelijke manier van vliegen is!