Nieuwsberichten

Zweef.app

Zweef.app

Voor het seizoen 2024 gaan we Vereinsflieger vervangen met de Zweef.app! In de vorige update was dit al genoemd als optie, maar ondertussen is het besluit genomen.

De zweef.app is een Nederlands product en steeds meer clubs in Nederland sluiten zich daarbij aan. Het grote voordeel is (naast dat het het Nederlands is) dat het draait om de vliegdagen. Hierin zitten alle aanmeldingen van de dag, de diensten, de kisten die gevlogen worden, enz. Alles is in 1 oog opslag te zien vanuit de verschillende rollen. Zo ziet de DDI alle wensen, kisten die nodig zijn en meer. En kan ook een startleider een goed overzicht van de dag inzien. Alle communicatie rond de vliegdag (bijvoorbeeld of hij wel of niet doorgaat) verloopt via de vliegdagen in de zweef.app. Dus iedereen is goed geïnformeerd. Is de dag afgelopen, dan verzend de zweef.app dagverslagen. Het invullen van de boekjes van de kisten wordt daarmee een stuk makkelijker: niet meer zoeken in Vereinsflieger waar je dat ook alweer moest vinden!

Al met al weer een grote verandering. Meer specifieke informatie voor ons als GOZC volgt de komende tijd. Op dit moment wordt de data gemigreerd vanuit Vereinsflieger en per 1 maart 2024 nemen we de zweef.app officieel in gebruik. Dus voor die tijd zal iedereen zijn account ontvangen hebben en gaan we er een mooi seizoen van maken.

Je kan de komende tijd dus een email ontvangen zodra jou account klaar is voor gebruik. We zullen je tegen die tijd vragen om een keer in te loggen en je eigen gegevens te controleren en aan te vullen. Maar dat hoor je zodra je account gereed is.

Bij vragen kunnen jullie terecht bij Lieuwe van Brug (Lieuwe.van.brug@icloud.com) of bij het it-team zelf (it@gozc.nl)