Kosten

Betaalbaar: € 75,– per maand all-in!

Voor ongeveer € 75,– per maand* kan je daadwerkelijk zo veel vliegen als je wilt en ben je lid van één van de gezelligste zweefvliegclubs van Nederland!

Jaarlijkse contributie

Het 'actief lidmaatschap' van de Gooise Zweefvliegclub kost € 740,– per kalenderjaar. Als je per 1 juli lid wordt betaal je € 550,- tot het einde van het kalenderjaar en per 15 september € 160,–.

Voor deze bedragen mag je onbeperkt lierstarts maken. Het maakt dus niet uit of je 1 of 100 lierstarts per jaar maakt. Wil je gesleept worden dan betaal je alleen de extra sleepkosten, gemiddeld zo’n € 35,- per sleepstart.

Eenmalig entreegeld

Als nieuw lid betaal je eenmalig een entreegeld van € 250,–. Voor jongeren tot en met het jaar waarin je 23 wordt geldt een tarief van € 125,– .

Gezinskorting

Bij meerdere leden uit één gezin krijgt ieder extra lid € 100,- gezinskorting op de jaarlijkse contributie.  

Werkurenregeling

De Gooise hanteert een Werkurenregeling. Uit deze regeling kan een financiële verplichting volgen. Klik hier voor de verdere details


Verplicht lid van de KNVvL

Alle leden van de Gooise zijn verplicht lid van de KNVvL, de Koninklijke Nederlandse Vereniging voor Luchtvaart. Hierdoor zijn we WA-verzekerd en krijgen we vier keer per jaar het blad ‘Thermiek’ thuis toegestuurd. Het jaarlidmaatschap van de KNVvL kost het eerste jaar € 174,– voor nieuwe seniorleden en € 105,– voor juniorleden (tarieven 2017). De KNVvL kent gereduceerde tarieven voor lidmaatschappen vanaf 1 juli.

Periodieke medische keuring

Tot slot is er de medische keuring: het betreft een sportmedische keuring waarvoor men bij een plaatselijk Sportmedisch Adviescentrum (SMA) terecht kan. Iedereen die ‘normaal gezond’ is wordt over het algemeen goedgekeurd. Het dragen van een bril hoeft geen probleem te zijn, al zijn er natuurlijk grenzen. De kosten bedragen €80,- (bron: De Sportartsen Groep).* Jaarlijkse contributie GoZC en KNVvL excl. entreegeld / 12 maanden. Dit is een gemiddelde; alle bedragen dienen in 1 keer te worden voldaan, voorafgaand aan het vliegseizoen (termijnbetaling in overleg mogelijk). Alle genoemde bedragen worden regelmatig op actualiteit gecontroleerd. Desondanks kan men aan dit overzicht geen rechten ontlenen. Het volledige overzicht van onze tarieven vind je HIER