Kosten

Zweefvliegen; de meest betaalbare vorm van vliegen!

Hieronder lees je alles over de kosten van het zweefvliegen bij de Gooise.

Het eerste jaar vergt even een investering i.v.m. de medische keuring en het entreegeld, maar in de jaren erna vlieg je zoveel je wilt voor omgerekend nog geen acht tientjes per maand bij de gezelligste zweefvliegclub van de Randstad. Let er wel op dat alle bedragen in één keer voldaan dienen te worden, voorafgaand aan het vliegseizoen. Een termijnbetaling is enkel na overleg met de penningmeester mogelijk. 

Alle bedragen worden regelmatig op actualiteit gecontroleerd. Desondanks kunnen aan dit overzicht geen rechten worden ontleend. Het volledige overzicht van onze tarieven vind je HIER

Jaarlijkse contributie (seizoen 2024)

Het 'actief lidmaatschap' van de Gooise Zweefvliegclub kost € 887,– per kalenderjaar. Als je per 1 juli lid wordt betaal je € 648,- tot het einde van het kalenderjaar en per 15 september € 175,–.

Voor deze bedragen mag je onbeperkt lierstarts maken. Het maakt dus niet uit of je 1 of 100 lierstarts per jaar maakt. Wil je gesleept worden dan betaal je alleen de extra sleepkosten, gemiddeld zo’n € 40,- per sleepstart.

Proeflidmaatschap

Voor leden die helemaal nieuw zijn in de zweefvliegsport bestaat er een proeflidmaatschap van 1 maart tot 10 mei. Tarief: € 450,- plus KNVvL lidmaatschap, plus kosten voor medische keuring.   In die periode kun je maximaal 15 lesvluchten maken. Daarna besluit je of je door wilt gaan (met € 450,- korting) naar het 'actief lidmaatschap'. 

Eenmalig entreegeld

Als volwaardig nieuw lid betaal je eenmalig een entreegeld van € 250,–. Voor jongeren tot en met het jaar waarin je 23 wordt geldt een tarief van € 125,– .


Gezinskorting


Bij meerdere leden uit één gezin krijgt ieder extra lid € 100,- gezinskorting op de jaarlijkse contributie.  

Werkurenregeling

De Gooise hanteert een Werkurenregeling. Uit deze regeling kan een financiële verplichting volgen. Klik hier voor de verdere details


Verplicht lid van de KNVvL

Alle leden van de Gooise zijn verplicht lid van de KNVvL, de Koninklijke Nederlandse Vereniging voor Luchtvaart. Hierdoor zijn we WA-verzekerd en krijgen wij toegang tot landelijke opleidingen en examens. Het jaarlidmaatschap van de KNVvL kost € 184,– voor nieuwe seniorleden en € 112,25 voor juniorleden (tarieven 2024). De KNVvL kent gereduceerde tarieven voor lidmaatschappen vanaf 1 juli.

Periodieke medische keuring

Tot slot is er de medische keuring. Het betreft een sportmedische keuring en iedereen die ‘normaal gezond’ is wordt over het algemeen goedgekeurd. Het dragen van een bril hoeft geen probleem te zijn, al zijn er natuurlijk grenzen. In verband met wijzigende wet- en regelgeving adviseert de Gooise om vanaf nu enkel nog te kiezen voor de LAPL vliegmedische keuring, en niet langer voor de tot nu toe gebruikelijke KNVvL-keuring. Voor de LAPL-keuring kun je o.a. terecht bij het SMA Utrecht. De kosten voor de initiële keuring bedragen 150 euro.