Onze club

Welkom bij de Gooise Zweefvliegclub! 

We stellen ons graag even aan je voor. 

De Gooise Zweefvliegclub is opgericht in 1936 en huist sinds de vijftiger jaren op Vliegveld Hilversum. Hier hebben we een hangar met een moderne werkplaats en een clubhuis met terras. Vanaf maart tot november vliegen we zodra het weer het enigszins toelaat elk weekeinde en op woensdag. Vliegend boven het vliegveld Hilversum hebben we prachtig uitzicht op de Loosdrechtse plassen, het Gooi, de bossen rondom Lage Vuursche, en Utrecht.

Leden

Onze leden komen uit alle lagen van de bevolking. Door onze structuur van zelfwerkzaamheid houden we onze hobby goed betaalbaar, waardoor de club een aardige afspiegeling is van de maatschappij. We hebben aannemers, leraren, technici, piloten, studenten, scholieren, pensionado’s, professoren…. van alles wat! Zweefvliegen mag al vanaf 14 jaar en kent geen leeftijdsgrens, zolang men medisch geschikt blijft. Zo kent de club enkele nog actieve leden van in de 80!

Eigendom

De Gooise beschikt momenteel over maar liefst tien zweefvliegtuigen; vier tweezitters en zes éénzitters. Om de lucht in te komen maken we gebruik van onze hypermoderne lier (de SkyLaunch) en van ons sleepvliegtuig, de Aviat Husky. Daarnaast beschikken we over een grote hangaar waar we onze vloot in stallen, werkplaatsen voor de zweefvliegtuigen en het rollend materieel en een gezellig clubhuis.

Onze club is zo’n tien jaar geleden begonnen aan een grondige vernieuwingsfase, waarbij ouder materieel geleidelijk wordt vervangen door kunststof zweefvliegtuigen van de modernste soort. Ook onze hangar en de werkplaats zijn inmiddels flink gemoderniseerd.


Betaalbaar

Iedereen krijgt de kans zich de kunst van het zweefvliegen eigen te maken; alle lessen zijn gratis! Onze instructeurs zijn ook gewoon lid, krijgen geen cent betaald voor hun inspanningen maar weten elk weekend weer met een aanstekelijk enthousiasme hun vaardigheden over te dragen aan de overige leden.

Om al onze bezittingen in goede staat te houden doen we ook zelf het onderhoud. Hierdoor houden we onze prachtige sport betaalbaar. Het samen zorgdragen voor al het materieel vormt een belangrijk sociaal aspect binnen onze vereniging.

Sfeer proeven

Zin gekregen om eens een introductievlucht te komen maken of om gewoon eens de sfeer te proeven op een vliegdag van de Gooise? Neem gerust contact met ons op. Onze tweede secretaris kan je alles vertellen over het lidmaatschap of het scholierenkamp. Surf in de tussentijd nog eens rustig door de rubrieken op deze website, je bent van harte welkom!

Zweefvliegen_begint_met_beide_benen_op_de_grond._.png