Voorwaarden

Fysiek en mentaal

Als algemene regel kan worden gesteld dat je niet zwaarder mag zijn dan 110 kilogram, inclusief kleding, en niet langer dan 2 meter. Overschrijd je deze waarden, dan zal de piloot per type vliegtuig moeten kijken in hoeverre het nog binnen de limieten valt.

Daarnaast geldt dat de introducé ‘normaal gezond’ moet zijn. Er kan gevlogen worden met mensen met een fysieke of geestelijke handicap, maar dat zal per geval van tevoren moeten worden overlegd met de piloot. Er zijn in principe geen leeftijdsgrenzen, maar bij kleine kinderen geldt natuurlijk wel dat er voldoende interactie mogelijk moet zijn om hen veilig mee te kunnen nemen.


Meegebrachte familie en vrienden

Uiteraard is het mogelijk je familie en vrienden mee te nemen naar onze vereniging. We vragen echter wel om maximaal twee personen per vliegende introducé mee te nemen naar de startplaats. Dit in verband met het vermijden van te grote mensenmassa’s aldaar, wat de veiligheid niet ten goede komt. Achterblijvers kunnen heerlijk vanaf ons terras alle activiteiten op het vliegveld aanschouwen.

Begeleiding

Alle niet-leden worden begeleid vanaf het clubhuis naar de startplaats en weer terug. Het is uitdrukkelijk niet toegestaan op eigen gelegenheid het vliegveld te betreden.

Omgeving_luchtfoto.jpg
Uitzicht over de Loosdrechtse Plassen