Lidmaatschap

Het lidmaatschap van de Gooise Zweefvliegclub staat open voor iedereen die normaal gezond is, tussen de 55 en 105 kilo weegt en veertien jaar of ouder is.

Let op: op dit moment is er een (lange) wachtlijst. Nu aanmelden betekent dat je in de loop van 2021 of 2022 kunt starten. Dit is afhankelijk van je ervaring. Er is namelijk meer plaats voor ervaren vliegers. Neem hiervoor contact op met ledencommissie@gozc.nl.

Way to go

Zweefvliegen leer je niet van de een op de andere dag. Wie lid wordt van onze vereniging kiest voor een tijdrovende, maar zeer fascinerende en verslavende hobby. We leiden je op vanaf de eerste basisprincipes van het vliegen tot aan het zelfstandig overlandvliegen. Dat kost je afgezien van je contributie niets extra. Wel verwachten we een actieve inzet van je. Wil je het zweefvliegen vlot onder de knie krijgen, ga er dan vanuit dat je elk weekend minstens een hele dag actief bent op de club.


Teamsport

Zweefvliegen is een echte teamsport. Een dag op het zweefvliegveld bestaat uit veel verschillende activiteiten, allen erop gericht om samen het vliegen mogelijk te maken: hangaar uitruimen, kabels uitrijden, vliegtuigen uit het veld halen, vliegtuigen aanhaken, lieren, hangaar inruimen, vliegtuigen wassen, administratie en vliegen natuurlijk!

Eigen materieel

Onze gehele vloot, de gebouwen en al het andere materieel zijn eigendom van onze vereniging. Als lid heb je recht op medegebruik ervan. Om deze spullen in goede staat te houden en het zweefvliegen betaalbaar te houden doen we tijdens de winterperiode ook gezamenlijk het onderhoud.

Vragen en nog eens vragen

Zin gekregen om eens een proefvlucht te komen maken of om gewoon eens eerst de sfeer te proeven op een vliegdag van de Gooise? Neem gerust contact met ons op. Onze ledencommissie geeft je antwoord op al je vragen. Tip: kijk ook eens bij Veelgestelde Vragen!

Doe_ik_elk_weekend.png