Lidmaatschap

Het lidmaatschap van de Gooise Zweefvliegclub staat open voor iedereen die normaal gezond is, tussen de 55 en 105 kilo weegt en veertien jaar of ouder is.

Let op: door grote interesse in de Elementaire Vliegopleiding (EVO) heeft De Gooise Zweefvliegclub een lange wachtlijst. De wachttijd is momenteel ongeveer 2-3 jaar. Voor ervaren vliegers of technici (rollend of vliegend) zijn er meer mogelijkheden beschikbaar. Informeer bij de ledencommissie via ledencommissie@gozc.nl.

Way to go

Zweefvliegen leer je niet van de een op de andere dag. Wie lid wordt van onze vereniging kiest voor een tijdrovende, maar zeer fascinerende en verslavende hobby. We leiden je op vanaf de eerste basisprincipes van het vliegen tot aan het zelfstandig overlandvliegen. Dat kost je afgezien van je contributie niets extra. Wel verwachten we een actieve inzet van je. Wij willen graag dat je het zweefvliegen vlot onder de knie krijgt, daarom vragen wij een minimale beschikbaarheid van 3 volledige weekenddagen per maand.


Teamsport

Zweefvliegen is een echte teamsport. Een dag op het zweefvliegveld bestaat uit veel verschillende activiteiten, allen erop gericht om samen het vliegen mogelijk te maken: hangaar uitruimen, kabels uitrijden, vliegtuigen uit het veld halen, vliegtuigen aanhaken, lieren, hangaar inruimen, vliegtuigen wassen, administratie en vliegen natuurlijk! Tijdens een vliegdag ben je meer tijd bezig met de activiteiten op het veld, dan met het vliegen zelf. Het is daarom belangrijk dat jij het niet alleen leuk vindt om zelf te vliegen, maar dat jij het ook leuk vindt om samen met jouw clubgenoten een dag actief bezig te zijn op het veld. 

De vliegdag begint 's ochtends om 9:00uur met een briefing en eindigt 's avonds nadat wij er gezamenlijk voor gezorgd hebben dat alle vliegtuigen weer netjes gewassen in de hangar staan. Dit is normaal gesproken rond 19:30 uur. Na een lange dag op het veld is er natuurlijk nog tijd genoeg voor een drankje in het clubhuis! 

Eigen materieel

Onze gehele vloot, de gebouwen en al het andere materieel zijn eigendom van onze vereniging. Als lid heb je recht op medegebruik ervan. Om deze spullen in goede staat te houden en het zweefvliegen betaalbaar te houden doen we tijdens de winterperiode ook gezamenlijk het onderhoud.

Eerst zelf ervaren? 

Zin gekregen om eens een proefvlucht te komen maken en de sfeer te proeven tijdens een vliegdag van de Gooise? Boek dan een proefvlucht via onze boekingspagina.

Doe_ik_elk_weekend.png