Kampen

Onze kampen

Om langere perioden achter elkaar te kunnen vliegen organiseren we elk jaar een aantal kampen.
Deelnemen aan het kamp kan enkel als je lid bent van de Gooise Zweefvliegclub. Wij bieden geen tijdelijke lidmaatschappen aan. Je kan je aanmelden via de aanmeldpagina, maar houd er rekening mee dat er een lange wachtlijst is. Als je geen zweefvliegervaring hebt, is deelnemen aan het zomer- of herstkamp van 2020 is dus niet meer mogelijk.

Meikamp

We beginnen zo rond mei met het voorjaarskamp; een week lang elke dag vliegen, meestal vanaf ons thuisveld Hilversum.

Zomerkamp

Tijdens het drie weken durende zomerkamp krijgen nieuwe leden de basistechnieken van het zweefvliegen goed en snel onder de knie. Door deze intensieve leerperiode is het niet verwonderlijk dat al tijdens het kamp leerlingen solo gaan, alles natuurlijk onder deskundige begeleiding van onze instructeurs op de grond. De deelnemers slapen tijdens het kamp in tenten voor ons clubhuis. Doordat het kamp in de schoolvakanties gehouden wordt, doen er veel scholieren en studenten aan mee, maar uiteraard staat het kamp ook open voor de overige leden om een weekje of een dagje te komen vliegen. 


Buitenlandkamp

Met de gevorderde vliegers en familie gaan we elk jaar op pad naar een vliegveld in het buitenland. In de loop der jaren hebben we al menig zweefvliegveld in met name Duitsland en Tsjechië bezocht. We vliegen dan vaak langere afstanden, soms tot wel 500 km op een dag.

Herfstkamp

In de herfstvakantie slaan we onze tenten weer op ons eigen vliegveld op, om nog mooi even de laatste dagen van het seizoen optimaal te benutten. Overdag kan het op de startplaats goed koud zijn, maar het kampvuur na de vliegdag maakt een hoop goed. 

Zomerkamp._Drie_weken_lang_elke_dag_vliegen.png
kamp_DG.jpg