EVO blokvliegen

EVO blokvliegen

Vliegen leer je door het vaak te doen. Juist voor nieuwe leden is het van belang dat er structuur en regelmaat in de opleiding zit. Voor deze groep hebben we onlangs iets slims bedacht. 

LET OP; onderstaande indeling geldt als proef. In het najaar van 2017 zijn al enkele aanpassingen doorgevoerd, en bekeken wordt nog hoe de indeling voor seizoen 2018 zal zijn. 


De Gooise heeft in 2017 een systeem van 'blokvliegen' geïntroduceerd voor de Elementaire Vliegopleiding (EVO). Dit houdt in dat we de weekenddagen hebben opgedeeld in twee tijdsblokken: 

  • 08:45 uur t/m 14:15 uur. (Vliegtijd: 10:00 uur t/m 14:00 uur)

  • 13:45 uur t/m 18:15 uur. (Vliegtijd: 14:00 uur t/m 18:00 uur) 

Als nieuw lid / leerling schrijf je je online in voor één van deze blokken. Je komt dus wanneer het jou schikt. In elk blok kunnen zich maximaal drie leerlingen inschrijven. Dit drietal wordt aan één instructeur gekoppeld, die tijdens dat blok volledig beschikbaar is voor deze drie leerlingen. Hierdoor kan optimale persoonlijke aandacht worden gegeven aan de nieuwe leerlingen. 

Wie ingeschreven staat voor het ochtendblok op zaterdag of zondag, meldt zich op 08.45 uur in ons clubhuis. Na de algemene briefing om 09.00 uur zal de EVO-instructeur zijn drie eigen leerlingen apart briefen op de vluchten die gemaakt zullen worden. Intussen zullen de vliegentuigen worden opgesteld op de startplaats en de eerste EVO-start wordt rond 10.00 gemaakt. Het ochtendblok eindigt om 14.00 uur, waarna de instructeur zijn leerlingen nog de-brieft.


Sta je ingeschreven voor het middagblok, dan meld je je uiterlijk om 13.45 uur bij de middag-EVO-instructeur op de startplaats. Na de EVO-briefing wordt er tussen 14.00 en 18.00 uur gevlogen. Ook dit blok wordt afgesloten met een de-briefing. Na zessen kan er nog gevlogen worden indien daar voldoende animo voor is, maar er is dan geen specifieke EVO-instructeur meer aanwezig. 


De EVO-vluchten worden uitgevoerd met een van onze tweezitters die speciaal voor het EVO-blok wordt vrijgemaakt. De overige (gevorderde) leden vliegen met de overige clubvliegtuigen en de andere instructeur.